zondag 21 januari 2018

Week 1

Onze eerste 2 weken zitten er al op!
De eerste dagen was het vooral aanpassen aan het klimaat en de leeftomstandigheden. We hebben ook onze eerste week op school er al opzitten. Deze week hebben we vooral de leerlingen en leerkracht en de manier van lesgeven geobserveerd. Dit was al een hele indruk voor ons, hoe anders het is tegenover de manier dat wij het doen in Belgiƫ. (zie link naar filmpje)

We hebben deze week ook ons groepje samengesteld voor ons bachelorproef-project. We hebben 4 leerlingen uit elke klas gekozen (eerst door observatie, erna door hun schriftjes in te kijken) die voor ons het zowel goed bezig waren, als degene die wel wat extra hulp konden gebruiken. Met hun gaan we vanaf volgende week aan de slag!

Voor de rest hebben we deze week ook nog wat uitstapjes gedaan. We zijn na school een paar uurtjes naar het vissersstadje Tanji geweest. Hier vertrekken ’s morgens en ’s avonds vissersboten en gaan heel de dag en nacht op zee vissen. In het stadje hangt een immense visgeur (kortom, het stinkt daar heel erg), grotendeels omdat ze daar de vis ook roken. Je mag daar ook soms geen foto’s nemen, omdat sommige mensen daar denken dat als je een foto neemt van hun, dat hun ziel mee in die foto kruipt en zo nemen we hun mee terug naar onze cultuur. (Deze info was van onze gids op dat moment, Christianne).
Na het bezoek aan het stadje zijn we ook nog naar het Tanji Village Museum geweest. Hier kon je zien hoe de Gambianen vroeger leefde, welk gereedschap ze gebruikte, welke muziekinstrumenten er waren en wat voor soort stof en patronen ze gebruiken voor hun kleren met de betekenis erachter.

Zaterdag zijn we de Mangrove gaan bezoeken in Lamin. We hebben hier een boottocht gedaan over de Gambiaanse rivier. In die rivier (als het laagtij is), kan je de oesters zien hangen aan de struiken in het water. Dit was een heel erg ontspannende tocht met super mooie natuur. Na de boottocht hebben we een snack gegeten in de Lamin Lodge en zijn we erna terug gereden naar Sanyang.

Om onze week af te sluiten, hebben we de zondag Buba (de schooldirecteur en onze begeleider) geholpen met het leegmaken, ordenen en opruimen van zijn materiaalkast in school. Hier zijn we ook een hele dag mee bezig geweest. Het voordeel eraan is dat we nu wel goed weten welk materiaal er in de kast ligt wat we kunnen gebruiken. Dit is ook een werkpunt voor de leerkrachten. Want de leerkrachten daar op school gebruiken nooit iets van extra materiaal. Ze zijn heel erg vastgeklampt aan hun krijt en schoolbord.


Na deze drukke dag zijn we vroeg ons bed ingekropen om fris aan onze eerste week als Ergotherapeuten te beginnen!

Hier is de link naar het filmpje van onze aankomst!
https://www.youtube.com/watch?v=HnzSi0jQl-w 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten