vrijdag 2 februari 2018

Eerste maand achter de rug!

Voila,
Onze eerste 4 weken hier in Gambia zitten er al op! We zullen even een samenvatting geven over hoe alles hier in zijn werk gaat!

Op school hebben we ons eigen klasje samengesteld van 16 kinderen. Deze kinderen hebben we gekozen op basis van observaties in de klas en van hun schriftje. Bij deze kindjes hebben we ondervonden dat ze meer hulp nodig hebben bij schoolse vaardigheden.
De eerste 2 weken hadden we nog geen lokaal, maar ondertussen hebben we het lokaal opgeruimd en helemaal ingekleed en georganiseerd gelijk dat we in gedachte hadden.

Elke week is er in de school ook een ander thema wat wordt aangeleerd. In de eerste week was het 'revision' week. In deze week werd alles herhaald wat men vorig trimester geleerd heeft. Week 2 ging over 'the human body'. Week 3 ging over 'plants'. Ja, wij weten dus niks over planten. Geen idee hoe we hieraan moesten beginnen. Dus we schakelde hulp in van het (zeer trage) internet en uiteindelijk hebben we de week toch op een positieve noot geëindigd. Deze week was het thema dieren. Ideaal dachten wij want hier is veel informatie over te vinden en we hadden al wel op voorhand wat ideeën klaar.
Na deze week is het een evaluation week. Testweek dus. De kinderen worden beoordeeld op wat we allemaal hebben geleerd en onthouden van de vorige 3 weken.

Naast school (om 15u) gaan we bij Fatou en Buba hun thuis eten. Fatou is nog steeds hoogzwanger maar heeft geen idee voor wanneer ze uitgeteld is. Dit wordt hier niet zo nauw opgevolgd tegenover bij ons. Maar aan haar buik te zien, is het voor elk moment! Daarom hadden we het idee om haar een typisch Wester cadeau te geven, namelijk een pampertaart! Aan dit cadeau gaan we dit weekend beginnen zodat we het kunnen afgeven als de baby geboren is.

Naast al deze leuke en mooie momenten, hebben we ook één van de eerste slechte momenten gehad. Vorige vrijdag waren we in de namiddag naar het strand gekomen voor aan onze opdrachten te werken en voor te bereiden voor de komende week. Gelijk we wel vaker deden, zijn we iets gaan eten  in de Rainbow Lodge. Niets anders dan anders, niet vreemd geproefd. Maar die nacht werden we allebei wakker met krampen in onze buik en een heel erg misselijk gevoel. We stuurde elkaar al een sms of de andere persoon hetzelfde voelde en dat stelde ons ergens wel op ons gemak dat het aan het voedsel lag en dat het niet één of andere ziekte was. Na een hele zaterdag in bed te liggen, pilletjes te nemen en te slapen, voelde we ons zondag al wat beter. Nog steeds zwak omdat we zaterdag niets gegeten hadden. Zondag kregen we ook nog niet veel binnen maar tegen maandag waren we al meer op krachten!

We kijken al uit naar de volgende weken! (hopelijk zonder ziek te zijn 😁)

Hieronder vind je ook de link naar het filmpje van week 2!
https://www.youtube.com/watch?v=Mpv3TuP1bQA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten