zondag 25 februari 2018

Halverwege...

Halverwege al, wat vliegt de tijd! 7 weken ver in ons verblijf en onze stage hier in Gambia. We hadden nooit gedacht dat de tijd zo snel ging omvliegen. We zeiden het nog tegen elkaar hoe we ons in de eerste week voelde en zeiden dat het nog lang ging duren eer dat we thuis gingen zijn, maar zie ons hier nu zitten, 7 weken verder.

De afgelopen weken waren redelijk druk en er waren wat problemen met het verkrijgen van internet waardoor het moeilijk was om nieuwe dingen op facebook en op onze blog te posten. Soms posten we een foto op facebook met onze gsm maar om veel foto’s erop te zetten kost enorm veel internet dat we dan moeten betalen.

Maar dus nu het belangrijkste van de post, een samenvatting van de afgelopen 3 weken.
In week 5 was het evaluatieweek voor de kinderen. Hier konden wij dan ook aftasten of onze manier van aanpak een goede manier was en of het effect had. De manier die wij deden was wel heel anders voor de kinderen dan dat ze gewoon waren dus dit is wel even aanpassen voor hun. We merken wel al vooruitgang bij een aantal kinderen dus dat gaf ons wel extra motivatie om het nog beter te doen en hun nog beter te helpen!

Week 6 was het thema water. Ja water.. Dat is een breed thema maar ook een enorm vaag thema. Net gelijk bij de planten, hadden we geen flauw idee hoe we dit gingen aanpakken. Hier hadden we hulp gevraagd bij de leerkacht van level 4 hoe hij het ging aanpakken en hebben we ons daarop gebaseerd en uiteindelijk is de week ook omgevlogen.

En nu zitten we in week 7. Halverwege. We kunnen het nog steeds niet geloven dat het al zo snel is gegaan. We zitten ook allebei met een dubbel gevoel. Aan de ene kant willen we heel graag onze familie en vrienden terug zien, maar aan de andere kant vinden we het hier zo leuk dat we ook niet meer weg willen haha! Daarom genieten we van elk klein ding en elk moment dat we hier zitten.
Deze week was het thema fruit. Hier hadden we al veel ideeën voor wat we met de kinderen konden doen. Maar er was een kleine verandering in de plannen want de baby van Buba en Fatou is jaja op valentijn geboren! 14 februari 2018 verwelkomde we Lucia Jalika Bojang. Een pracht van een kind met de meeste schattige krullenbos als haren. Helaas werden deze haren op de naamceremonie een week later afgeschoren, geen idee waarom.. Dat hadden we misschien moeten vragen aan iemand.. Oeps!

Als afsluiter van deze week hebben we een Independence March gedaan door the village naar het voetbalveld. Met de (bijna allemaal) in koor zingend kinderen die de liedjes van de school luidkeels aan het meebrullen waren! Enorm leuk en vrolijk om te zien! Erna werd er nog heel wat gedanst om de voormiddag leuk af te sluiten!

En met die blije noot sluiten wij onze blogpost van deze week ook af!


Tot snel!
(Of misschien iets minder snel.. Thanks Gambiaans internet!😉)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten